2013-2014 Yılı Pedagojik Formasyon Sertifikası İlanları

2013-2014 ÖSYM PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SONUÇLARI TIKLAYINIZ.

13 Eylül 2013 TARİHLİ ÖNEMLİ YÖK KARARLARI İÇİN TIKLAYINIZ.
Her yaz Fen-Edebiyat ve diğer alan fakültelerinden mezun olan öğrencilerin en çok merak ettiği konu formasyon eğitiminin verilip verilmeyeceği, hangi üniversitenin ne zaman ve hangi kontenjanlarla formasyon eğitimi vereceği konusudur. 2012-2013 yılında formasyon veren üniversitelerin ilanları ve başvuru tarihi ve başvuru şartlarını anlık olarak takipçilerimize duyurmuştuk. Formasyon başvuru şartları ve tarihleri tek bir elden ve tek bir ilanla açıklanmamaktadır. Yani her üniversite kendi ilanını ayrı zamanlarda yayımlayarak kendine ait kontenjan, başvuru tarihi ve başvuru şartlarını açıklamaktadır. Bu nedenle formasyon sertifikası adayları bütün üniversitelerin sitelerini sürekli takip etmek durumunda kalmaktadır. Bu durum adayların takibini imkansız kıldığından üniversitelerin bütün ilanlarını anlık olarak sizlere duyurabileceğimiz tek bir başlık oluşturmak istedik. Böylece formasyon sertifikası adayları tek başlık altında düzenli bir şekilde formasyon ilanlarını takip edebilecektir.  Bu yılda tek bir sayfa altında 2013-2014 eğitim-öğretim yılında formasyon ilanı veren üniversiteleri sizlere aktarmaya çalışacağız.

2012 YILINA AİT, ÜNİVERSİTELERİN PEDAGOJİK FORMASYON KONTENJANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2012 YILINA AİT, ÜNİVERSİTELERİN PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU İLANLARINA VE BAŞVURU, KAYIT TARİHLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2013 Pedagojik Formasyon İlanları

2013 Pedagojik Formasyon İlanları

2013-2014 eğitim-öğretim yılında pedagojik formasyon bekleyen arkadaşlarımıza öncelikle şunun müjdesini verelim ki 2013 YILINDA YÖK’ÜN 18/04/2013 TARİHİNDE YAPTIĞI 4. TOPLANTIDA PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİN VERİLMEYE DEVAM EDİLMESİ HUSUSUNDA KARAR ALINMIŞTIR. Yani 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pedagojik formasyon sertifikası verilecektir. Fakat hangi üniversitenin hangi alanlara ne kadar kontenjan vereceği ise daha belli değildir. Son 2-3 yıldaki uygulamalara bakacak olursak her şeyin eylül ayı içerisinde belli olacağı kesindir. Yani Eylül ayının sonlarına doğru üniversiteler peş peşe pedagojik formasyon ilanlarını yayımlamakta ve kayıtların en geç ekim ayının ilk haftasında olmaktadır. Biz de güncel olarak üniversitelerin formasyon ilanlarını ve başvuru-kayıt tarihlerini sayfamızda tek başlık altında paylaşacağız. Pedagojik formasyon başvurularında diploma notuna göre sıralama yapılmakta ve çoğu bölümün taban not puanı 3,00 altına inmemektedir. Diploma not ortalaması düşük olan arkadaşlarımıza tavsiyemiz ise birden çok üniversiteye başvurarak şanslarını arttırmalarıdır. Her geçen gün alımın zorlaştığı pedagojik formasyonda umarım herkes için hayırlısı olur. Öğretmenliğe giden yolda çok büyük bir adım olan formasyon konusunda tüm ziyaretçilerimize başarılar dileriz.

19 yorum

  1. artık başlasın şu başvurular offffffffffffff

  2. bence de artık

  3. ben felsefe mezunuyum ortalamam 72 istanbudaki özel üniversitelerden bırınde formasyon almak istiyorumm sizce ihtimal varmı?

  4. merhaba arkadaslar. Hangi unv. Formasyon verecegini bu siteden takip etsek yeterli mi? Yoksa bask bildgnz takip edebilecegmz bi yer var mi acba. Yardmci olursaniz sevinirim tesekkurler.

  5. bence BMC 🙂

  6. merhaba ark.edebiyat okuyorum.3.sınıfta formasyona başvuru yapabılıyor muyum?bılgısı olan bırı acil cevap yazarsa sevinirim.

  7. niye bu kadar geç belirleniyo anlamıyorum kiiiii

  8. Merhaba,

    Not ortalamam 3,34. İstanbul’da rehberlik ya da felsefe grubu icin formasyon alabilme sansim sizce ne olabilir?

  9. arkadaşlar hangi bölümden olduğumuzu not ortalamamızı yazalım mı?
    Ben sosyoloji son sınıf öğrencisiyim ortalamam 3,22

  10. benim okulum bir donem uzadı yani birinci dönem sonunda mezun olacağım (yarım dönemde) ikinci dönem formasyon veren üniversiteler hangileri acaba?

  11. bu formasyon tarihleri ne zaman başlıyacak yaaaaaa

  12. sanki bedava peynir ekmek dağıtıyolar gibi bekletiyolar bizi. bu ülkenin de tek bir şeyi normal olsun da saygı duyalım be kardeşim.2013ün duyurusunu 2014.te acabi.ıklarlar artık.borun pazarı geçmeden adım atmıyor adamlar.kolaylık sağlayanlara teşekkür ederiz yine de tabi.bu sistemi kurup sinir sistemimizi altüst etmeye çalışanların da gözlerinden öperim.

  13. bencede 🙁

  14. Sevgili arkadaşlar sabırlı olun ben on yıldır bu formasyon işiyle uğraşıyorum çok az kaldı açıklanacak sadece bekleyin not ortalaması 75 ve üzeri olanlar bu formasyonu öyle böyle alacaklar

  15. YÖK AÇIKLADIMI AKADEMİK ORTALAMA SINIRINI VE ALES YÜZDESİNİ YAZARMISINIZ TAHMİNİNİZİ ARKADAŞLAR.

  16. HAMDİ ARKADAŞIM SENİN BU TAHMİNİN YÖK ÜN AÇIKLAMASINA GÖREMİ YOKSA ÖNCEKİ BAŞVURULARA GÖREMİ YAZDIN.

  17. ne güzel dalga geciolar ya gözünü sevdigim bilmem ne bakanları. senenin ortasına formasyon koyuyolar ki insanlar işine gücüne bakamasın,çalışamasın,bilimadamı olmak isteyenler okuyamasın.çakışsın böyle bütün programlar.1 senede yapacagımızı 3 senede yapalım,yayalım,yorulalım harcanalım da bu ülke gelişemesin.ben formasyounumu sabırla yaptım Allah razı olsun hepsinden.Öğretmen olucam derken evliya olduk çok şükür!

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.